Zoete aardappel friet
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal of een bakplaat bekleed met bakpapier
Snijplank en (groot) mes
Ingredients
3 grote zoete aardappelen
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
Zout naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje.
- Snijd de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
- Doe de frieten in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en voeg alle specerijen toe.
- Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over de bakplaat of ovenschaal. Voor een knapperig effect voeg je geen olie of vet toe.
- Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven.
- Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.
- Serveer frieten van zoete aardappel met mayonaise of een zelfgemaakte tomatenketchup (gezeefde tomaten en zout)