Zadenkoek

Zadenkoek

Benodigdheden
Springvorm
Natgemaakt bakpapier
Oven

Prep 15 mins
Cook 20 mins
Ready-in 35 mins
Yields 8 personen

Ingredients

50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram sesamzaad (en/of chia-, lijnzaad)
25 gram hazelnoten
25 gram amandelen
50 ml kokosolie of roomboter
2 eieren
snufje zout
snuf kaneel, kardemom en/of gemberpoeder
4-5 vijgen (of ca. 50 g rozijnen of cranberries)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Kluts de eieren. Vervolgens alles toevoegen en goed roeren.
  3. In een springvorm (23cm) een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier leggen.
  4. Doe het mengsel hierop en smeer het uit.
  5. Zet de koek middenin de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
  6. Laat afkoelen op een rooster.
  7. Snijd de koek in punten of repen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *