Vijgenreep

Vijgenreep

Benodigdheden
Blender
Snijplank en mes
Bakplaat bekleed met bakpapier
Vershoudfolie
Oven

Prep 15 mins
Cook 40 mins
Ready-in 55 mins
Yields 8 personen

Ingredients

125 gram gedroogde of verse vijgen
75 gram gedroogde cranberries of gojibessen
3 eieren
sap van 1 (biologische) citroen
rasp van 1 (biologische) citroen
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel kokosmeel of kokosrasp
200 gram havermout
100 gram zonnebloempitten
75 gram pecannoten

Instructions

  1. Verwijder de harde steeltjes van de vijgen. Laat de vijgen en cranberries of gojibessen (apart weken als je deze gebruikt) ruim 30 minuten weken in een laagje water zodat ze net onder staan.
  2. Gooi 3/4 van het water weg en pureer de vijgen en cranberries in de blender.
  3. Meng vervolgens de havermout (of amandel/hazelnotenmeel, zie tips onderaan) door de puree.
  4. Doe daarna de gojibessen, eieren, sap en rasp van een citroen, kokosolie, kokosmeel/rasp, zonnebloempitten en gebroken pecannoten er door.
  5. Verdeel alles op bakpapier op een bakplaat tot een plaatkoper van ca 1,5 cm hoog.
  6. Zet het in een voorverwarmde oven van 140 graden C en bak de koek in ca. 40 minuten gaar.
  7. Laat afkoelen en snijd de koek in repen.
  8. Verpak de repen in vershoudfolie en leg ze in de diepvries.

Additional Notes

– Wil je minder koolhydraten? Gebruik dan i.p.v. havermout hazelnotenmeel of amandelmeel (of een combi).
– Notenmeel zoals amadelmeel, hazelnotelmeel etc. is in Nederland vrij prijzig. Hier voor hebben we 2 super tips!

Tip 1: Je kan ook bij bijvoorbeeld de Lidl goede noten kopen, deze maak je zelf fijn in een keukenmachine of blender, zelfde resultaat!
Tip 2: Woon je in Twente? In Duitsland vind je dit soort producten veel voordeliger, te vinden in de meeste Duitse supermarkten.