Veggiespread

Veggiespread

Benodigdheden:
Bakplaat met bakpapier
Knoflookpers of mes met plank
Keukenmachine / staafmixer

Category Beleg
Prep 5 mins
Cook 25 mins
Ready-in 30 mins
Yields 10 porties

Ingredients

1 aubergine
250 gram trostomaatjes (kleintjes)
5 tenen knoflook
20 basilicumblaadjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd ondertussen de aubergine in plakken en leg dit op de bakplaat met bakpapier. Let de trostomaatjes er ook bij.
  3. Snijd de knoflook in kleine stukjes en strooi over de aubergine en tomaatjes. Verdeel de basilicumblaadjes er ook over heen
  4. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden
  5. Haal de schaal uit de oven en doe de inhoud in een schaaltje en maak fijn met de keukenmachine, staafmixer of blender. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Mix tot een gladde puree ontstaat.

Additional Notes

Serveertip
Als je dit meeneemt naar bijvoorbeeld je werk is het handig om de puree in een apart bakje te doen en ter plekke op je boterham of cracker te doen. Zo voorkom je een natte boterham of sloffe cracker.

Bewaartip
Heerlijk gezond beleg! Afgedekt in de koelkast ca. 3 dagen houdbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *