Vegetarische curry met zoete aardappel
Benodigdheden
Snijplank en mes
Koekenpan
Ingredients
2 eetlepels kokosolie
1 stengel bleekselderij
1 rode peper
2 uien
2 cm gember
4 tenen knoflook
1 pakje kokosmelk
3 wortels
1/2 bloemkool of broccoli
1 rode paprika
1 grote zoete aardappel
2 volle eetlepels curry madras kruiden (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
1 theelepel zout
2 handjes noten/pitten/zaden naar keuze
Instructions
- Snijd de bleekselderij, rode peper, uien, gember en knoflook fijn.
- Verhit de kokosolie in de pan en voeg alles van stap 1 toe. Laat even ca. 5 min zachtjes bakken.
- Snijd ondertussen de wortels, bloemkool/broccoli, rode paprika en de zoete aardappel grof. Voeg toe aan de pan.
- Voeg de curry madras kruiden en zout toe, bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe.
- Verdeel het over 2 kommen/borden en voeg op elke portie een handje noten/pitten/zaden toe.