Sperziebonensalade
Benodigdheden
Pan
Vergiet
Slakom
Snijplank en mes
Ingredients
500 gram sperziebonen
1 blikje tonijn naturel
3 vleestomaten
2 eieren
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
6 eetlepels olie
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel kappertjes
15 zwarte olijven zonder pit
Instructions
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
- Giet de sperziebonen vervolgens af, laat ze op een vergiet uitlekken en afkoelen.
- Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Snijd de tomaten en olijven in plakjes.
- Voor de dressing: klop in een schaaltje de azijn, mosterd, wat peper, wat zout en de olie door elkaar.
- Doe de sperziebonen, de tonijn en de tomaten in een slakom en schep het goed door elkaar.
- Schep het sausje erdoor en garneer met de plakjes ei, kappertjes en de olijvenplakjes.
Additional Notes
– Voor het gemak kan je er voor kiezen om sperziebonen uit de diepvries te nemen.