Pompoensoep

Pompoensoep

Benodigdheden
Grote soeppan
Snijplank en mes

Category Hoofdgerechten
Prep 10 mins
Cook 20 mins
Ready-in 30 mins
Yields 6 personen

Ingredients

1 eetlepel kokosvet
1 pakje kokosmelk (bij voorkeur zonder toevoeging, bijvoorbeeld van Go-Tan; o.a. verkrijgbaar bij AH)
2 rode pepers
5 tenen knoflook
2 uien
1 pompoen
3 paprika’s: rood, geel of oranje
1 courgette
1,5 theelepel himalayazout of grof zeezout (grijs en plakkerig)
200 gram gerookte makreel
3-6 kruidnagels (al naar gelang)
2-4 laurierbladeren (al naar gelang)

Instructions

  1. Zet de waterkoker aan en kook een flinke hoeveelheid water. Dit heb je later nodig.
  2. Snijd en ontvel de knoflook, uien en rode pepers. Verwijder bij de rode pepers de zaadjes wanneer je niet van pittig houdt. Snijd alles in grove stukken.
  3. Zet de soeppan op het vuur en smelt 1 eetlepel kokosvet in de pan. Voeg de knoflook, ui en pepers toe en fruit dit even aan.
  4. Snijd en was ondertussen de pompoen, paprika’s en de courgette. Voeg toe aan de pan. Laat even kort mee bakken.
  5. Voeg vervolgens ca. 1500 ml heet water toe, het zout, de laurierbladeren en de kruidnagels. Breng aan de kook en voeg de kokosmelk toe.
  6. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Prik met een vork in de soep. Verwijder de laurierbladeren. Als de pompoen gaar is pureer je het geheel glad met een staafmixer.
  7. ‘Pluk’ tenslotte de makreel in stukjes en voeg toe aan de soep.

Additional Notes

Serveertip
Serveer met een geroosterde boterham met enkel wat roomboter.
Eet je koolhydraatarm? Sla het brood dan over of neem een cracker of een koolhydraatarme boterham erbij. Je kunt er ook voor kiezen geen brood er bij te nemen.
Voor een extra bite: serveer er 1 eetlepel sesamzaadjes overheen.