Pesto

Pesto

Benodigdheden
Keukenmachine/staafmixer met (bijbehorende) kom/mengbak
Kleine pan om te bakken

Category Beleg
Prep 5 mins
Cook 5 mins
Ready-in 10 mins
Yields 5 porties

Ingredients

15 gram basilicum blaadjes
2 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
25 gram pijnboompitten
Zwarte peper

Instructions

  1. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een kleine bakpan.
  2. Doe de basilicum blaadjes, knoflook, olijfolie, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas bij elkaar in een kom/mengbak en maal fijn met de keukenmachine/staafmixer.
  3. Voeg tenslotte de zwarte peper (en evt. een beetje zout) toe naar smaak en mix weer door elkaar.
  4. Doe in een mooi kommetje.

Additional Notes

Serveertip
Te gebruiken als broodbeleg, op een cracker, stokbroodje, toastje of als basis voor een pasta of saladegerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *