Ontbijtgranen zonder granen
Benodigdheden
Oven
Kom
Keukenmachine
Bakblik
Bakpapier
Snijplank en mes
Afsluitbare glazen pot
Ingredients
250 gram amandelmeel of meel van andere noten of een mix (of hele amandelen/noten en zelf fijnmalen met keukenmachine)
150 gram gemengde noten
60 gram gram kokosrasp
0,5 theelepel natriumbicarbonaat
1 blikje kokosmelk (400 ml)
4 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing of agavesiroop
1 theelepel gemberpoeder, komijn, kaneel (of 1 van deze)
snufje fijngemalen zeezout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de amandelmeel in een kom of maal de amandelen zelf fijn tot meel met een keukenmachine.
- Hak de 150 gram gemengde noten grof.
- Meng deze met de andere droge bestanddelen in een grote kom.
- Voeg de honing of agavesiroop toe.
- Giet zoveel kokosmelk bij zodat het mengsel nog net grof blijft.
- Voeg de kokosolie toe.
- Roer totdat het een stevig kruimelig beslag is.
- Leg een stuk bakpapier op het bakblik en doe hier het beslag op.
- Verkruimel het beslag over de bakplaat.
- Bak het 15-20 minuten in de oven.
- Schep de grove kruimels elke 5 minuten even om en check of ze droog en knapperig zijn.
- Laat afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot.
- Strooi dit over je fruitontbijt voor een lekkere crunch.