Ontbijtgranen zonder granen

Ontbijtgranen zonder granen

Benodigdheden
Oven
Kom
Keukenmachine
Bakblik
Bakpapier
Snijplank en mes
Afsluitbare glazen pot

Category Ontbijt
Prep 10 mins
Cook 30 mins
Ready-in 40 mins
Yields 10 porties

Ingredients

250 gram amandelmeel of meel van andere noten of een mix (of hele amandelen/noten en zelf fijnmalen met keukenmachine)
150 gram gemengde noten
60 gram gram kokosrasp
0,5 theelepel natriumbicarbonaat
1 blikje kokosmelk (400 ml)
4 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing of agavesiroop
1 theelepel gemberpoeder, komijn, kaneel (of 1 van deze)
snufje fijngemalen zeezout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de amandelmeel in een kom of maal de amandelen zelf fijn tot meel met een keukenmachine.
  3. Hak de 150 gram gemengde noten grof.
  4. Meng deze met de andere droge bestanddelen in een grote kom.
  5. Voeg de honing of agavesiroop toe.
  6. Giet zoveel kokosmelk bij zodat het mengsel nog net grof blijft.
  7. Voeg de kokosolie toe.
  8. Roer totdat het een stevig kruimelig beslag is.
  9. Leg een stuk bakpapier op het bakblik en doe hier het beslag op.
  10. Verkruimel het beslag over de bakplaat.
  11. Bak het 15-20 minuten in de oven.
  12. Schep de grove kruimels elke 5 minuten even om en check of ze droog en knapperig zijn.
  13. Laat afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot.
  14. Strooi dit over je fruitontbijt voor een lekkere crunch.