Marokkaanse schotel *vegetarisch*

Marokkaanse schotel *vegetarisch*

Benodigdheden
Oven
Bakplaat en bakpapier

Category Hoofdgerechten
Prep 15 mins
Cook 30 mins
Ready-in 45 mins
Yields 2 personen

Ingredients

240 gram kikkererwten: vers of uit een pot; uit pot is 400 gram i.v.m. uitlekgewicht
400 gram trostomaten
1 aubergine: ca. 300 gram
2 eetlepels komijnpoeder
80 gram gedroogde abrikozen zonder pit; bij voorkeur ongezwaveld, zonder sulfiet
50 gram amandelschaafsel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak ondertussen de met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de kikkererwten uit de pot uitlekken (of kook deze zelf; zie de verpakking voor bereiding). Was de aubergine en tomaten.
  3. Snijd de aubergine in plakken en snijd ze nogmaals door de helft. De tomaten hoeven niet gesneden te worden.
  4. Doe de kikkererwten, aubergine en tomaten op de bakplaat. Voeg vervolgens 2 flinke eetlepels komijnpoeder toe. Schep goed om.
  5. Plaats de bakplaat in de oven op 200 graden voor 30 minuten.
  6. Rooster ondertussen de amandelen goudbruin in een kleine koekenpan en laat de abrikozen 10 minuten wellen in kokend water. Giet vervolgens het water af en snijd ze in kleine stukjes.
  7. Als de oven na 30 minuten zijn werk heeft gedaan doe je het mengsel van de bakplaat in een grote schaal. Voeg de amandelen en abrikozen toe. Schep alles goed door elkaar. Eet smakelijk!

Additional Notes

Variatie tip
In plaats van abrikozen kan je ook ander gedroogd fruit gebruiken zoals dadels of rozijnen. Gebruik bij voorkeur ongezwavelde abrikozen, rozijnen of dadels. Dit kan je zien op de verpakking, als er op staat dat het product ‘sulfiet’ bevat is het gezwaveld. Bij de natuurvoedingswinkels zijn altijd ongezwavelde varianten te koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *