Lijnzaadcrackers

Lijnzaadcrackers

Benodigdheden
Keukenmachine
Oven met bakplaat, bekleed met bakpapier

Prep 10 mins
Cook 60 mins
Ready-in 70 mins
Yields 6 porties

Ingredients

100 gram lijnzaad (liefst heel i.p.v. gebroken lijnzaad)
20 gram chiazaad
100 ml water
½ theelepel zout met jodium
1 eetlepel tijm
1 eetlepel rozemarijn

Instructions

  1. Maak de lijnzaad fijn (indien je heel lijnzaad hebt) met een vijzel of keukenmachine.
  2. Doe de ingrediënten bij elkaar in een kom, meng het goed door elkaar en laat het mengsel minimaal 30 minuten staan.
  3. Leg het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat, maak er een plat blok van. Dit kan heel simpel door het gewoon met je handen plat te drukken.
  4. Maak er met een mes repen van. Zorg dat de crackers een beetje uit elkaar liggen. Maak in totaal 6 crackers
  5. Zet 60 minuten in de oven op slechts 50 (!) graden.
  6. Laat goed afkoelen, in de koelkast bewaren.
  7. Beleg naar wens. Ze zijn naturel al heerlijk, maar uiteraard kan je ze ook beleggen. Denk (vooral als je koolhydraatarm wilt eten) aan beleg zoals (vette) vis, hüttenkäse, avocado, pindakaas, etc. of een van de zelfgemaakte koolhydraatarme belegsoorten (zie ‘beleg’).