Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Benodigdheden
Een grote kom en een vork
Een oven met bakplaat bekleed met bakpapier
Snijplank en (groot) mes

Category Tussendoortje
Prep 10 mins
Cook 20 mins
Ready-in 30 mins
Yields 8 porties

Ingredients

100 g havermout
2 rijpe bananen
50 g pure chocola (zo puur mogelijk)
1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
0,5 theelepel vanillepoeder optioneel (niet te verwarren met vanillesuiker!)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prak de bananen fijn in een kom met een vork.
  3. Snijd de chocola in kleine stukjes.
  4. Voeg de havermout, chocola, kokosbloesemsuiker (of alternatief) en evt. vanillepoeder (of het vanillestokje fijngemalen) toe aan de kom met geprakte bananen.
  5. Roer alles goed door elkaar tot het een vast geheel wordt.
  6. Schep 8 x een eetlepel (met een flinke kop er op) en maak zo kleine hoopjes op de bakplaat met bakpapier.
  7. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.

Additional Notes

Tip 1
Af laten koelen en daarna kan je ze direct invriezen. Zo voorkom je dat je er in blijft dooreten want ze zijn erg lekker! ’s Ochtends kan je er 1 uit de vriezer halen als snack voor tussendoor.

Tip 2
Dit gerecht is erg koolhydraatrijk. Wil je minder koolhydraten? Vervang dan (een deel) van de havermout door notenmeel, zoals bijvoorbeeld amandelmeel, hazelnotenmeel, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *