Hartige Italiaanse notenkoek
Benodigdheden
Koekenpan
Ovenschotel
Bakpapier
Aluminiumfolie
Ingredients
200 gram gemengde notenmeel zoals amandelmeel, hazelnotenmeel (zie supertips onderaan!)
1 ui
1 teen knoflook
scheutje olijfolie
5 zongedroogde tomaatjes
2 eieren
3 blaadjes salie of 1 theelepel gedroogde salie
4 takjes peterselie
ca. 1/2 theelepel zout en peper naar smaak
bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verhit de pan en bak de uien ongeveer 3 minuten zonder vet, schep ze af en toe om.
- Doe de knoflook met de olie erbij en bak de uien op een laag vuur glazig.
- Maal de noten in de keukenmachine fijn wanneer je geen notenmeel hebt (zie tips onderaan)
- Knip de saliblaadjes in dunne reepjes en de peterselie in een kopje fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Klop 2 eieren los en doe ze samen met het uimengsel en de tomaatjes bij het notenmengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier
- Schep het notenmengsel erin en dek het af met aluminiumfolie.
- Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het 25 minuten met alumiumfolie
- Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 minuten
- Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en een erin gestoken satéprikker er droog uitkomt.
Additional Notes
– Dit brood kan zowel warm als koud worden gegeten.
– Notenmeel zoals amandelmeel, hazelnotelmeel etc. is in Nederland vrij prijzig. Hier voor hebben we 2 super tips!
Tip 1: Je kan ook bij bijvoorbeeld de Lidl goede noten kopen, deze maak je zelf fijn in een keukenmachine of blender, zelfde resultaat!
Tip 2: Woon je in Twente? In Duitsland vind je dit soort producten veel voordeliger, te vinden in de meeste Duitse supermarkten.