Broccolisalade
Benodigdheden
Pan
Vergiet
Snijplank en mes
Koekenpan
Ingredients
500 gram broccoli
250 gram champignons, bijvoorbeeld shi- take
2 tomaten
1 avocado
4 eetlepels pompoenpitten
4 eetlepels zonnebloempitten
4 eetlepels olijfolie: 2 voor dressing + 2 om te bakken
1 eetlepel azijn: voor dressing
Peper en zout: voor dressing
Instructions
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de stronk.
- Doe ze in een pan met kokend water en kook ze kort, ca. 4 minuten.
- Giet ze af en spoel ze onder de koude kraan af en laat ze uitlekken.
- Snijd de tomaten doormidden en snijd ze in blokjes.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Bak de champignons in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
- Meng de 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en peper en zout voor de dressing door elkaar in een grote schaal.
- Maak de avocado schoon, snijd hem in blokjes en vermeng de avocado met de dressing.
- Schep de broccoli, de tomatenblokjes en de champignons door de dressing met avocado.
- Rooster de pitten in een droge koekenpan.
- Verdeel de salade over de bordjes en strooi er wat pitten over.
Additional Notes
– Deze salade is zowel koud als warm heerlijk!
– Geschikt voor zowel lunch (evt. koud meenemen naar je werk) als avondmaaltijd.