Bananenbrood

Bananenbrood

Benodigdheden:
Oven
Kom
Keukenmachine
Cakeblik
Bakpapier
Groot bord/plank

Category Tussendoortje
Prep 20 mins
Cook 50 mins
Ready-in 70 mins
Yields 12 porties

Ingredients

100 g speltmeel
100 g notenmeel (amandel, hazel of een combinatie)
1 zakje bakpoeder
3 theelepels speculaaskruiden of kaneel
200 g verse medjouldadels
100 ml water
4 rijpe bananen (het lekkerst is met bruine spikkels)
100 g verse blauwe bessen of frambozen (mag ook uit de diepvries)

Instructions

  1. Warm de oven voor op ca. 200 graden Celsius. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Pak een kom en meng het speltmeel, notenmeel, bakpoeder en kaneel door elkaar.
  3. Ontpit de dadels. Pak vervolgens een keukenmachine en doe de dadels met het water samen en pureer tot een glad mengsel.
  4. Prak de bananen fijn op een bord/plank.
  5. Meng nu het dadelmengsel met het meel en de bananen door elkaar. Voeg als laatst de blauwe bessen of frambozen toe en meng alles goed door elkaar en doe in een cakeblik met bakpapier.
  6. Zet de cake ca. 50-60 minuten in de oven op 200 graden. Met een sateprikker er in prikken op het einde; als deze droog uit het brood komt is de cake gaar. Laat eerst goed afkoelen. Daarna uit de vorm halen en snijden. Eet smakelijk!

Additional Notes

Tip 1
In plaats van speltmeel kan je ook andere meelsoorten gebruiken zoals boekweit-, haver-, roggemeel of een mix.
De dadels bij voorkeur de medjoul gebruiken. Gebruik bij liever niet de gekonfijte dadels, deze vind je veelal in de supermarkt. Medjouldadels zijn te koop bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza.

Tip 2
Notenmelen zijn over het algemeen niet goedkoop. Tips:
– Voor iedereen die dichtbij Duitsland woont: in de Duitse supermarkten zijn deze een stuk goedkoper.
– De noten van bijvoorbeeld de Lidl zijn betaalbaar en goed. Je kunt bijvoorbeeld ook een zakje hazelnoten of amandelen kopen en deze zelf met een keukenmachine of blender fijn malen. Zelfde resultaat en veel goedkoper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *