Indiase groentenmix en vispotje

Indiase groentenmix en vispotje

Benodigdheden
Bakpan
Snijplank en mes

Category Hoofdgerechten
Prep 30 mins
Cook 0 mins
Ready-in 30 mins
Yields 4 personen

Ingredients

Groentenmix
1 eetlepel kokosvet
250 gram doperwten (mag uit de diepvries) Variatie: 250 gram sperziebonen
3 tenen knoflook
1 rode ui
1 rode peper
12-18 bolletjes kardemom (één besje bevat ca. 3-4 bolletjes)
2 verse tomaten
200 gram tomaten in blokjes (vers of uit pak; dan bij voorkeur zonder toevoegingen)
Romig vispotje
1 eetlepel kokosvet
1 rode peper
300 gram zoete aardappel
1 pakje kokosmelk (bij voorkeur zonder toevoegingen)
200 gram gerookte makreel
3 tenen knoflook
1 eetlepel kurkumapoeder of vers (ongeveer een halve pink)
1 takje koriander voor de garnering

Instructions

  1. Voor de groentenmix:
  2. Smelt 1 eetlepel kokosvet in de pan
  3. Snijd de rode peper en de ui in stukjes en voeg toe
  4. Voeg de kardemom toe
  5. Voeg de tomatenblokjes toe op zacht vuur
  6. Snijd de knoflook en de tomaten fijn
  7. Voeg dopererwten, gesneden tomaten en knoflook toe, en laat alles op een zacht vuur met deksel erop gaar koken in ca. 10 minuten.
  8. Voor het romig vispotje:
  9. Breng water aan de kook. Snijd ondertussen de zoete aardappel in kleine stukken.
  10. Kook de zoete aardappelstukjes in water met 1 eetlepel kukurmapoeder tot dat ze beetgaar zijn. Als je de vork er gemakkelijk in prikt zijn ze gaar.
  11. Giet de aardappelen af in een vergiet en bewaar ze daar in.
  12. Smelt in een pan een eetlepel kokosvet en snijd ondertussen de rode peper en de knoflook.
  13. Bak de rode peper en de knoflook ca. 2-3 minuten in de pan.
  14. Voeg de zoete aardappelstukjes toe, roer 1 minuut goed door.
  15. Voeg de kokosmelk met 1 theelepel kukurmapoeder toe.
  16. Laat geheel op laag vuur afgesloten warm worden.
  17. Voeg na ca. 5 minuten de gerookte makreel toe in kleine stukjes.
  18. Laat het geheel afgesloten warm blijven in ca. 5 minuten en roer af en toe om de smaken goed te verdelen.

Additional Notes

Serveertip
Voeg de koriander altijd pas toe zodra je het serveert. Het verliest anders zijn kracht.