Indiase groentenmix en vispotje
Benodigdheden
Bakpan
Snijplank en mes
Ingredients
Groentenmix
1 eetlepel kokosvet
250 gram doperwten (mag uit de diepvries) Variatie: 250 gram sperziebonen
3 tenen knoflook
1 rode ui
1 rode peper
12-18 bolletjes kardemom (één besje bevat ca. 3-4 bolletjes)
2 verse tomaten
200 gram tomaten in blokjes (vers of uit pak; dan bij voorkeur zonder toevoegingen)
Romig vispotje
1 eetlepel kokosvet
1 rode peper
300 gram zoete aardappel
1 pakje kokosmelk (bij voorkeur zonder toevoegingen)
200 gram gerookte makreel
3 tenen knoflook
1 eetlepel kurkumapoeder of vers (ongeveer een halve pink)
1 takje koriander voor de garnering
Instructions
- Voor de groentenmix:
- Smelt 1 eetlepel kokosvet in de pan
- Snijd de rode peper en de ui in stukjes en voeg toe
- Voeg de kardemom toe
- Voeg de tomatenblokjes toe op zacht vuur
- Snijd de knoflook en de tomaten fijn
- Voeg dopererwten, gesneden tomaten en knoflook toe, en laat alles op een zacht vuur met deksel erop gaar koken in ca. 10 minuten.
- Voor het romig vispotje:
- Breng water aan de kook. Snijd ondertussen de zoete aardappel in kleine stukken.
- Kook de zoete aardappelstukjes in water met 1 eetlepel kukurmapoeder tot dat ze beetgaar zijn. Als je de vork er gemakkelijk in prikt zijn ze gaar.
- Giet de aardappelen af in een vergiet en bewaar ze daar in.
- Smelt in een pan een eetlepel kokosvet en snijd ondertussen de rode peper en de knoflook.
- Bak de rode peper en de knoflook ca. 2-3 minuten in de pan.
- Voeg de zoete aardappelstukjes toe, roer 1 minuut goed door.
- Voeg de kokosmelk met 1 theelepel kukurmapoeder toe.
- Laat geheel op laag vuur afgesloten warm worden.
- Voeg na ca. 5 minuten de gerookte makreel toe in kleine stukjes.
- Laat het geheel afgesloten warm blijven in ca. 5 minuten en roer af en toe om de smaken goed te verdelen.
Additional Notes
Serveertip
Voeg de koriander altijd pas toe zodra je het serveert. Het verliest anders zijn kracht.