Granola coco

Granola coco

Benodigdheden:
Oven
Kleine pan
Keukenweegschaal
Grote bewaarpot of weckpot

Category Lunch Ontbijt
Prep 10 mins
Cook 20 mins
Ready-in 30 mins
Yields 6 porties

Ingredients

50 gram kokosrasp
100 gram havermout
50 gram noten totaal (bijvoorbeeld 25 gram hazelnoten en 25 gram amandelen)
50 gram pitten totaal (bijvoorbeeld 25 gram zonnebloempitten en 25 gram pompoenpitten)
2 eetlepels kokosvet
3 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt in de pan 2 eetlepels kokosvet.
  3. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe inclusief de ahornsiroop. Schep het geheel een paar keer goed om.
  4. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat en schuif het vervolgens in de oven voor 20 minuten op 175 graden. Schep tussen door een paar keer om.
  5. Af laten koelen en bewaren in een afsluitbare pot.
  6. Serveer 4 eetlepels van deze zelfgemaakt granola coco met ca. 200 ml bij voorkeur biologische yoghurt of kwark en 1 stuk of 100 gram fruit naar keuze.

Additional Notes

Variatietip
Niet voor iedereen zijn melkproducten geschikt. Kan of wil je liever geen melkproducten gebruiken? In plaats van yoghurt of kwark kan je ook plantaardige varianten gebruiken zoals kokosyoghurt.

Algemene tip
Je kan natuurlijk de samenstelling van de granola zelf variëren. Voor noten zijn alle soorten geschikt zoals wal-, hazel- para-, cashewnoten, etc. Voor pitten en zaden geldt hetzelfde, lekker zelf gaan variëren. Een mix geeft een veelzijdig aanbod van de goede vetten.

Maag- en darmklachten?
Dan is deze combinatie niet aan te raden. De koolhydraten en eiwitten samen in 1 maaltijd vormen een zware belasting voor ons verteringssysteem. Je merkt snel genoeg of jouw lichaam dit aan kan. In dat geval kan je de granola ook eten zonder kwark, bijvoorbeeld 1 handje vol als snack tussendoor.

Bewaar tip
In een pot luchtdicht bewaren op een donkere plek, zoals een voorraadkast.