Hummus

Hummus

Benodigdheden
Keukenmachine/staafmixer met (bijbehorende) kom/mengbak
Snijplank met mes of citroenpers

Category Beleg
Prep 10 mins
Cook 0 mins
Ready-in 10 mins
Yields 10 porties

Ingredients

225 gram kikkererwten: zelf geweld en gekookt of uit pot
2 eetlepels tahin: ook wel sesampasta genoemd, verkrijgbaar bij de toko’s en AH
2 teentjes knoflook, gepeld
sap van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
optioneel: chilipoeder, paprikapoeder voor als je het pittiger wilt ;-)

Instructions

  1. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom.
  2. Pers de citroen uit met een pers of snijd de citroen doormidden en knijp het sap er uit. Voeg het sap toe aan het kikkererwtenmengsel.
  3. Voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.
  4. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
  5. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met een snuf paprikapoeder.

Additional Notes

Serveertip
Heerlijk op een (zelfgemaakte) boterham of cracker met daarop wat rauwkost zoals (rucola)sla, tomaat, paprika… Vooral een geroosterde (zoete punt)paprika is fantastisch hier bij!

Bewaartip
In de koelkast is het enkele dagen houdbaar. Krijg je het niet op binnen enkele dagen? Geen probleem, je kunt dit heel goed invriezen.