Hummus
Benodigdheden
Keukenmachine/staafmixer met (bijbehorende) kom/mengbak
Snijplank met mes of citroenpers
Ingredients
Instructions
- Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom.
- Pers de citroen uit met een pers of snijd de citroen doormidden en knijp het sap er uit. Voeg het sap toe aan het kikkererwtenmengsel.
- Voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.
- Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
- Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met een snuf paprikapoeder.
Additional Notes
Serveertip
Heerlijk op een (zelfgemaakte) boterham of cracker met daarop wat rauwkost zoals (rucola)sla, tomaat, paprika… Vooral een geroosterde (zoete punt)paprika is fantastisch hier bij!
Bewaartip
In de koelkast is het enkele dagen houdbaar. Krijg je het niet op binnen enkele dagen? Geen probleem, je kunt dit heel goed invriezen.