Quinoa met gegrilde groenten

Quinoa met gegrilde groenten

Benodigdheden
Kookpan
Oven met bakplaat en bakpapier

Category Lunch
Prep 10 mins
Cook 20 mins
Ready-in 30 mins
Yields 2 personen

Ingredients

200 gram quinoa ongekookt (wordt ca. 500 gram gekookt)
3 paprika’s in rood, geel, groen
250 gram (tros)tomaatjes
1 ui
4 tenen knoflook
200 gram hüttenkäse
70 gram olijven

Instructions

  1. Zet de quinoa op en kook volgens voorschrift.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Was en snijd de paprika’s in reepjes. Was de tomaatjes en verwijder de groene pluimpjes. Snijd de ui in reepjes. Ontdoe de knoflooktenen van hun vel en snijd in kleine stukjes.
  4. Pak de met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg hier alle groenten op die je bij stap 3 hebt gesneden. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
  5. Giet de quinoa af en voeg als de oven klaar is alle groenten toe. Goed door elkaar mengen.
  6. Voeg tenslotte de hüttenkäse en de olijven toe. Goed mengen.

Additional Notes

Houdt je niet van kaas? Vervang de hüttenkäse door 150 gram noten naar keuze of 200 gram vlees, vis of kip naar keuze.

Neem je dit lunchgerecht mee naar bijvoorbeeld je werk? Het is ook koud heel erg lekker. Bewaar op je werk in de koelkast.