Ontbijtgranen zonder granen
Benodigdheden
Oven
Kom
Keukenmachine
Bakblik
Bakpapier
Snijplank en mes
Afsluitbare glazen pot
Ingredients
250 gram amandelmeel of meel van andere noten of een mix (of hele amandelen/noten en zelf fijnmalen met keukenmachine)
						                        150 gram gemengde noten
						                        60 gram gram kokosrasp
						                        0,5 theelepel natriumbicarbonaat
						                        1 blikje kokosmelk (400 ml)
						                        4 eetlepels kokosolie
						                        2 eetlepels honing of agavesiroop
						                        1 theelepel gemberpoeder, komijn, kaneel (of 1 van deze)
						                        snufje fijngemalen zeezout
						        Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Doe de amandelmeel in een kom of maal de amandelen zelf fijn tot meel met een keukenmachine.
 - Hak de 150 gram gemengde noten grof.
 - Meng deze met de andere droge bestanddelen in een grote kom.
 - Voeg de honing of agavesiroop toe.
 - Giet zoveel kokosmelk bij zodat het mengsel nog net grof blijft.
 - Voeg de kokosolie toe.
 - Roer totdat het een stevig kruimelig beslag is.
 - Leg een stuk bakpapier op het bakblik en doe hier het beslag op.
 - Verkruimel het beslag over de bakplaat.
 - Bak het 15-20 minuten in de oven.
 - Schep de grove kruimels elke 5 minuten even om en check of ze droog en knapperig zijn.
 - Laat afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot.
 - Strooi dit over je fruitontbijt voor een lekkere crunch.